KONRO

Konro adalah satu dari sekian banyak makanan khas Makassar, ini berbeda dengan coto, pallubasa ataupun sop sodara. Konro terbuat dari daging iga sapi yang di rebus bersama kuah dengan berbagai rempah racikan yang ditaburi daun seledri dan bawang goreng. Konro ini dimakan dengan nasi dan termasuk makanan berat dengan porsi yang besar.

Konro is one of the many typical food of Makassar, is different from the coto, pallubasa or sop sodara. Konro made ​​of meat in boiled beef ribs with sauce with various spices blend sprinkled with celery leaves and fried onions. Konro is eaten with rice and includes a heavy meal with large portions.

konro ini sendiri ada dua macam, selain konro kuah seperti gambar yang terlihat diatas, adalagi kreasi yang disebut konro bakar. Konro bakar ini tetap terbuat dari daging iga sapi namun bedanya setelah dimasak dengan kuah, konro ini dibakar dan disajikan dengan kuah terpisah, diatasnya disiram dengan saos kacang dengan taburan daun bawang.

konro it self there are two kinds, besides konro sauce that looks like the picture above, and creations called konro grilled. Konro fuel is still made ​​from beef ribmeat but difference after cooking with a sauce, this konro baked and served with a separate sauce, peanut sauce on top poured with a sprinkling of chives.

 

Jadi untuk anda dengan selera makan yang besar, konro bisa dijadikan salah satu menu andalan saat anda berkunjung ke makassar.

So to you with a big appetite, konro can be used as one of the mainstay of the menuwhen you visit to Makassar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s